سلامت جمعیت انسانی و جلوگیری از زیان اقتصادی اقشار دامپرور به بیان اهمیت بالایی برخوردار است.
معاون اجرایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: افزایش موارد تب مالت و لزوم هماهنگی های بین بخشی ادارات مختلف از جمله مراکز بهداشت،سلامت و محیط کار، بیماری ها، دامپزشکی،جهادسازندگی،امور عشایر و غیره در جهت کاهش بار بیماری مستلزم توجه بیشتری است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، فرشته بوستانی تصریح کرد: سلامت جمعیت انسانی و جلوگیری از زیان اقتصادی اقشار دامپرور به بیان اهمیت بالایی برخوردار است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با پیشگیری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: نقش مهم ادرات مختلف در کاهش بار بیماری تب مالت و میزان بروز تب مالت طی یکسال گذشته در استان متاسفانه رو به افزایش است.
بهمن رشید پور،نیاز توجه بیشتر به این بیماری عفونی در استان و مرکز استان با توجه به کشتار دام زنده یک خطر جدی جهت افزایش تشدید بیماری در صورت عدم کنترل، مشارکت بین بخشی هدفمند بهترین راهکار مقابله می باشد.
کارشناس برنامه زئونوز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، گفت:
بروسلوز ازجمله شایعترین بیماریهای عفونی درایران، خاورمیانه و نواحی وسیعی ازجهان است.
طاهره کرم زاده، بیان کرد: علت قابل انتقال بودن بیماری بین انسان وحیوان (Zoonoses) همه ساله علاوه بر زیانهای ناشی از کار افتادگی مبـــتلایان و عوارض حاصل ازآن و همچنین خسارات اقتصادی ناشی از درمان آن که به جمعیت انسان را وارد می کند.
وی گفت: تقلیل منابع غذایی ناشی از کاهش تولید فراورده های دامی و جمعیت دامی بعلت سقط جنین در دامها و خسارات اقتصادی وارده می گردد.
کرم زاده، با بیان اینکه معمولاً عفونت در انسان به تماس مستقیم با حیوانات آلوده یا فرآوردههای آنها وابسته است اشاره کرد.
وی با اشاره به تماس با حیوانات دچار سقطجنین و مصرف شیر آلوده یا فرآوردههای آن مخاطرات اصلی می باشند، گفت: در سطح جهانی، اکثر موارد بروسلوز انسانی در نتیجه بروسلا ملی تنسیس اتفاق افتاده که مهاجمترین و بیماریزاترین گونه در بین گونههای جنس بروسلا میباشد.
کارشناس برنامه مرتبط مرکز بهداشت استان، یادآور شد: موارد تب مالت در استان در سال ۱۴۰۰به تعداد ۱۸۹ و بروز ۸ /۲۴ در حالی که درسال ۱۴۰۱موارد تب مالت به 224 و میزان29.2 رسیده است.
کرم زاده، بیان کرد: نزدیک به 4.4 درصد بروز این بیماری در استان طی یک سال اخیر روند افزایشی داشته است.
گردآفرین نیکبخت متخصص عفونی در ادامه این جلسه، به افزایش بسیار بالای موارد تب مالت طی یکسال گذشته نسبت به سال های قبل اشاره، عدم نظارت و بیماریابی کافی به دلیل شیوع بیماری کووید طی سالیان اخیر باعث افزایش موارد تب مالت دانست و لزوم پیشگیری و آموزش جمعیت روستایی دامدار جهت کاهش بار بیماری را در اولویت برنامه ها قرار بگیرد.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی گفت: در استان 2.300.000 دام سبک و سنگین وجود دارد و دامپزشکی با توجه به بودجه محدودی که دارد 184 هزار دام سنگین و 600 هزار دام سبک را واکسیناسیون انجام شده است.
چهار لنگ، ببان کرد: کمبود بودجه، نقش پیشگیری، آموزش و هماهنگی بین بخشی بین ادارات در جهت کاهش بیماری در برنامه ریزی قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه، لزوم داشتن اتاق سرد جهت نگه داری 24 ساعت ابتدایی بعد از ذبح دام برای جلوگیری از بسیاری از بیماریهای دامی را مهم دانست.
چهار لنگ، نقش استانداری بعنوان دستگاه حاکمیتی جهت جمع آوری یا نظارت قوی تر بر کشتار غیر مجاز دام در منطقه دشت روم و برخی از مکان های عرضه غیره مجاز را خاطرنشان کرد.


